(Nicky Smid)
50'
72'

Waskemeer wint voor de tweede keer op rij (video)

Waskemeer heeft zaterdagmiddag in eigen huis opnieuw een belangrijke overwinning geboekt. Door thuis met 2-1 van VVK te winnen hebben de groenhemden weer iets meer afstand genomen van de degradatie plaatsen.

Om klokslag half drie was het arbiter Pol die voor de aftrap floot tussen de nummers 9 en 12 van de ranglijst. Nadat Waskemeer zijn laatste competitiewedstrijd met 2-3 tegen hekkensluiter SIOS wist te winnen met een gehavende selectie, keerden er afgelopen zaterdag weer enkele spelers terug in de selectie. De wedstrijd begon redelijk gelijk opgaand, waarbij VVK de bal meer liet rondgaan. Desondanks ontstonden aan beide kanten van het veld mogelijkheden. Met voorwaartsen bij VVK als Robert Oosterhof en Tim van der Molen (samen goed voor meer dan 500 competitietreffers) verdedigde Waskemeer zeer gedisciplineerd. De thuisploeg zag op aangeven van Dennis Hardenbol een uitstekende kopbal van Mitchell Schievels katachtig gekeerd worden door de doelman. Nadat VVK ook enkele pogingen niet tot doelpunt wist te promoveren, kregen de groenhemden voor rust een vrije trap toegekend. Dennis Hardenbol schoot de bal van grote afstand schitterend raak in de bovenhoek (1-0). Waar aanvoerder van der Molen eerder een vrije trap in de groene muur had geschoten, feliciteerde hij uiterst sportief Hardenbol bij de aftrap met deze prachtige goal. In de rust bleef diezelfde Hardenbol noodgedwongen in de kleedkamer achter, waarvoor Virgil Muller binnen de lijnen kwam. Na rust schoot van der Molen namens VVK net over het doel van de gastheren. Even later lanceerde de goed spelende Nicky Smid de diepgaande Schievels die oog in oog met de doelman de score verdubbelde (2-0). VVK probeerde de druk op te voeren, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam de Groningse formatie niet. Aan de andere kant van het veld kwam Waskemeer gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar verzuimde de wedstrijd definitief te beslissen. Zo stuitte de doorgebroken Mitchell Schievels op de doelman en trok Aren Greebe vanuit de korte hoek de bal voor waar zelf schieten een betere optie was geweest. De thuisploeg wisselde door. Jurrien Hummel werd vervangen door Storm Baron en voor de moegestreden Bouwe Veenstra kwam Matthijs Haveman binnen de lijnen. Waar Waskemeer nog enkele goede kansen onbenut liet, was het Robert Oosterhof die de spanning terugbracht in de wedstrijd (2-1). Waskemeer knokte als collectief voor de overwinning die na negentig minuten werkelijkheid werd. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen Noordwolde die met een geweldige reeks bezig zijn en daarmee nog volop voor de derde plaats op de ranglijst meedoen.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3