Hylkje Terpstra
(Kim Groot)
75'

Waskemeer VR1 verslaat ODV VR1 in stralende derby

Waskemeer VR1 verslaat ODV VR1 in stralende derby Afgelopen zaterdag vond de derby plaats tussen vv Waskemeer VR1 en vv ODV VR1. De weersomstandigheden waren ideaal voor een spannende voetbalwedstrijd. De wedstrijd begon met een knaller. Binnen de eerste twee minuten wist Marit, dankzij een prachtige steekpass van Elyze, het net te vinden en bracht Waskemeer op voorsprong. Niet veel later liet Marit opnieuw haar klasse zien door van afstand te scoren na een mooie aanval van de groenhemden. Ondanks de vele kansen die Waskemeer kreeg, bleven veel aanvallen onbenut. De dames wisten de score niet uit te breiden en liepen zichzelf regelmatig vast en voor de voeten tijdens de aanvallen. Sinne stuurde op een gegeven moment Mirthe de diepte in en zij werd in het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter wees naar de stip en Mirthe schoot de penalty hard binnen, waardoor de stand op 3-0 kwam. In de tweede helft van de wedstrijd bleven opnieuw veel kansen van Waskemeer onbenut. Ondanks de vele doorbraken van Naomi, Sinne, Hilde en Riƫtte, bleef de score hangen op 3-0. Echter, na een kort genomen hoekschop was het Hylkje die de bal tussen de palen tikte en de voorsprong op 4-0 bracht. De verdediging van Waskemeer stond als een huis, wat resulteerde in een clean sheet! Natasja heeft voor de 2e keer op rij deze competitie de nul weten te houden. Dank Jaco voor het maken van de prachtige foto's! De dames van Waskemeer staan momenteel op de derde plaats in het klassement en spelen aankomende zaterdag uit tegen koploper Oosterwolde om 14:30. We nodigen iedereen uit om te komen kijken en de dames aan te moedigen in deze super belangrijke wedstrijd. Het belooft een spannende strijd te worden!
30/03 The Knickerbockers VR5 Waskemeer VR1 8 - 9
17/02 Waskemeer VR1 Heerenveense Boys VR2 2 - 2
16/10 Waskemeer VR1 Peize VR1 6 - 5
16/09 S.V. Oosterwolde VR1 Waskemeer VR1 2 - 5
09/09 Zevenhuizen VR2 Waskemeer VR1 0 - 11
02/09 Waskemeer VR1 S.V. Haulerwijk VR1 2 - 0