42'
86'
89'
Waskemeer onderuit in doelpuntenfestijn

Waskemeer heeft zaterdagmiddag diens huid duur verkocht tegen het in goede vorm verkerende FC Grootegast. De gasten waren voorafgaand aan het duel 12 wedstrijden ongeslagen. Aangezien Waskemeer nog enkele punten nodig heeft om zich definitief veilig te spelen, waren de druiven zuur toen het na tweemaal op voorsprong te zijn gekomen, na negentig minuten alsnog met lege handen stond (3-4).

Om klokslag half drie werd er op sportpark t' Ald Leger, onder leiding van arbiter Beenke, afgetrapt voor het duel tegen FC Grootegast. In een gelijk opgaande openingsfase was het de thuisploeg die gevaarlijker voor het vijandelijke doel verscheen dan de gasten. Dit resulteerde binnen 20 minuten in een op dat moment verdiende 2-0 voorsprong (doelpuntenmakers Dennis Hardenbol en Jurrien Hummel). Onder leiding van de goed spelende debutant Marco van Hooff stond de verdediging als een huis. Desondanks vochten de Groningers zich snel terug in de wedstrijd, want enkele minuten na de 2-0, viel de aansluitingstreffer. Nadat Tseard Haites in de fout ging, kreeg Grootegast de gelijkmaker in de schoot geworpen (2-2). Er volgde een dubbele wissel, waarbij Haites en Hardenbol het veld verlieten voor Matthijs Haveman en Halbe Jan de Boer. Nog voor rust werkten de gasten een bal niet goed weg en schoot Jurrien Hummel in een druk strafschopgebied voor de tweede maal raak deze middag. De rust werd met een 3-2 voorsprong ingegaan. In de tweede helft liep Waskemeer terug en werd de druk opgevoerd door de gasten. Waskemeer kwam er nauwelijks meer aan te pas. Desondanks was het Bouwe Veenstra die in een snelle uitbraak van grote afstand zijn inzet via de onderkant van de lat en de paal uit het doel zag verdwijnen. Met nog zo'n 10 minuten te gaan kwam Grootegast langszij. Enkele minuten later werd ook de winnende 3-4 binnen geschoten. Waskemeer probeerde nog wel aan te dringen voor de gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de groenhemden niet. De komende twee weken is het vlaggenschip vrijaf om vervolgens op 11 mei a.s. de derby tegen ODV in eigen huis te spelen. De aftrap vindt om 17:00 uur plaats.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3