Leeuwarder Zwaluwen VR2
3
-
0
Waskemeer VR1 naar bekerfinale na overtuigende 3-0 overwinning op Leeuwarder Zwaluwen VR2

Afgelopen zaterdag was het zo ver, de halve finale voor de beker stond op het programma en de spanning was over het gehele sportpark voelbaar. De dames van vv Waskemeer VR1, die de afgelopen bekerwedstrijden drie keer hebben overleefd via een penaltyreeks waren er op gebrand om zich te plaatsen voor de finale van de beker. Gedurende deze bekercampagne kwam Waskemeer tegenover verschillende teams uit de 4e klasse te staan en zo was ook de tegenstander van afgelopen weekend geen uitzondering. Leeuwarder Zwaluwen VR2 staat momenteel op de 5e plaats in de 4e klasse. Waskemeer VR1 staat momenteel op de 3e plek in de competitie, met voor volgend jaar een stap omhoog richting de 4e klasse in het vooruitzicht.

De middag begon opnieuw met verse pannenkoeken een traditie die geluk lijkt te brengen voor de groenhemden. Met de buik goed gevuld konden de dames door naar de warming up. Het sportpark was gevuld met een hoop supporters om de dames richting de overwinning te juichen.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde vv Waskemeer het spel. De dames waren scherp, gefocust en vastberaden om hun tegenstanders geen meter ruimte te geven. In de beginfase creƫerden ze meerdere kansen, waaronder twee gevaarlijke vrije trappen vanaf zo'n 20-25 meter die het doel maar net misten. De beloning voor hun dominante spel kwam na ongeveer 20 minuten, toen het eerste doelpunt viel, gevolgd door nog een kop goal uit een vrije trap, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong binnen enkele minuten.

De rust bood een moment van reflectie op een sterke eerste helft. De boodschap was duidelijk: blijf scherp en zet deze lijn door. Na een sterke eerste helft, begonnen de dames iets minder scherp aan de tweede helft. Iets waar de dames wel vaker last van hebben. Het spel werd rommeliger, maar desondanks slaagden de Leeuwarder Zwaluwen er niet in gevaarlijk te worden. De verdediging van Waskemeer hield stand, waardoor de tegenstanders nauwelijks kansen kregen. Na zo'n 15 minuten wisten de groenhemden zich goed te herpakken. De stand werd halverwege de tweede helft uitgebreid naar 3-0 na een prachtig afstandsschot dat de keeper kansloos liet.

Toen het eindsignaal na 90 minuten klonk, was de overwinning een feit! Een moment van ontlading zowel binnen als buiten het veld. De dames werden met applaus onthaald door de supporters en genoten van de welverdiende overwinning. Ook de supporters van de tegenstander hadden alleen maar positieve woorden voor het spel van de groenhemden. Met deze indrukwekkende prestatie heeft Waskemeer VR1 zich verzekerd van een plek in de bekerfinale! De finale vindt plaats op 1 Juni en zal gespeeld worden op neutraal terrein. Het zou geweldig zijn als de dames opnieuw worden toegejuicht door een zijlijn vol supporters!
04/05 Waskemeer VR1 Leeuwarder Zwaluwen VR2 3 - 0
30/03 The Knickerbockers VR5 Waskemeer VR1 8 - 9
17/02 Waskemeer VR1 Heerenveense Boys VR2 2 - 2
16/10 Waskemeer VR1 Peize VR1 6 - 5
16/09 S.V. Oosterwolde VR1 Waskemeer VR1 2 - 5
09/09 Zevenhuizen VR2 Waskemeer VR1 0 - 11
02/09 Waskemeer VR1 S.V. Haulerwijk VR1 2 - 0